Γειά σας σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή της γιαγιάς μου.Γλυκό του κουταλιού νεράτζι με
σοκολάτα!
Πλένουμε καλά τα νεράτζια και έπειτα τα σκουπίζουμε καλά.
Τρίβω το νεράτζι στον τρίφτη στη λεπτή πλευρά του να φύγει όλο το κίτρινο μέρος.Αφού τα καθαρίσω όλα τα κόβω στα τρία κομμάτια και κρατάω μόνο την φλούδα ενώ το εσωτερικό το πετάμε.Αφού τελειώσω με αυτή την διαδικασία τυλίγω τις φλούδες σε ρολό και τις βάζω οδοντογλυφίδες για να μείνουν έτσι.Βάζω σε μια κατσαρόλα νερό και ζάχαρη και ρίχνω μέσα το νεράτζι να βράσει για αρκετή ώρα.Θα είναι έτοιμο και βρασμένο καλά όταν βάλουμε μια οδοντογλυφίδα και αυτή περνάει μέσα από το νεράτζι.Έπειτα χύνουμε αυτό το νερό και βάζουμε στο σουρωτήρι το νεράτζι αφού έχουμε βγάλει τις οδοντογλυφίδες και το στίβουμε.Φτιάχνω το σιρόπι και βάζω μέσα το νεράτζι να βράσει δέκα λεπτά,έπειτα το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα.Το βάζουμε πάλι στη φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι και τη σοκολάτα να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι,τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο.Καταπληκτικό το γλυκάκι και ειναι η εποχή του τώρα!καλή επιτυχία!
σοκολάτα!
- Ένα κιλό νεράτζια με χοντρή φλούδα.
- Ένα κιλό ζάχαρη.
- Ένα χυμό από ένα λεμόνι.
- Μισή σοκολάτα γάλακτος.
- Ένα ποτήρι νερό.
- Λίγη αμπαρόριζα.
Πλένουμε καλά τα νεράτζια και έπειτα τα σκουπίζουμε καλά.
Τρίβω το νεράτζι στον τρίφτη στη λεπτή πλευρά του να φύγει όλο το κίτρινο μέρος.Αφού τα καθαρίσω όλα τα κόβω στα τρία κομμάτια και κρατάω μόνο την φλούδα ενώ το εσωτερικό το πετάμε.Αφού τελειώσω με αυτή την διαδικασία τυλίγω τις φλούδες σε ρολό και τις βάζω οδοντογλυφίδες για να μείνουν έτσι.Βάζω σε μια κατσαρόλα νερό και ζάχαρη και ρίχνω μέσα το νεράτζι να βράσει για αρκετή ώρα.Θα είναι έτοιμο και βρασμένο καλά όταν βάλουμε μια οδοντογλυφίδα και αυτή περνάει μέσα από το νεράτζι.Έπειτα χύνουμε αυτό το νερό και βάζουμε στο σουρωτήρι το νεράτζι αφού έχουμε βγάλει τις οδοντογλυφίδες και το στίβουμε.Φτιάχνω το σιρόπι και βάζω μέσα το νεράτζι να βράσει δέκα λεπτά,έπειτα το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα.Το βάζουμε πάλι στη φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι και τη σοκολάτα να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι,τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο.Καταπληκτικό το γλυκάκι και ειναι η εποχή του τώρα!καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου